Döden kvittar det lika

                                                  1D18BD41-03FB-4EFC-A7B8-69EDCD959CFB

Vi på Boksnacket fick förfrågan av Anne-Marie Schjetlin att recensera hennes böcker :) superkul tycker vi :) och jag har nu läst ut den första delen Döden kvittar det lika (Hoi Förlag).

Handling (saxat från Adlibris) 
"""Förresten Andreas du känner henne" 
Röda lockar faller över bårens kant och Andreas hjärta stannar. Hemma i den fashionabla villan finns hans fru och barn men medvetslös på båren framför honom i akutrummet ligger hans livs kärlek. Olyckan får sanningar att bubbla upp till ytan medan Andreas försöker hålla ställningarna. Hans fru försöker förgäves berätta för honom vad hon vet, men är det han som stöter henne från sig eller hon som drar sig undan? Det förflutna spelar ut sina kort. Runt människorna på ett sjukhus i Halmstad utspelar sig livet i sin mest dramatiska form. Sjukhusets kulvertar vindlar sig likt livsuppehållande kärlträd kring trasiga människor som söker kärlek men finner ensamhe, svartsjuka och ond bråd död."

Boken börjar bra och man fastnar direkt för flickan i huset, där vill man verkligen bara läsa vidare och veta hur det går. Vi möter kirurgen Andreas, hans fru Katrin och deras två barn, älskarinnan Tess, sjuksystrarna Signe, Petra och Ola med fler. Boken hoppar mellan dåtid och nutid och nystas upp sida för sida tills boken plötsligt är slut. Det är svårt att sätta boken i en genre. Är det en spänningsroman? Deckare? Psykologisk thriller? Men egentligen har den allt, kärlek, spänning, mord och allt det blandat med Svenssonliv i villa men samtidigt i sjukhusmiljö. Miljöbeskrivningarna känns äkta och det känns som jag varit en sväng i Halmstad. 

Det är en bra debut och jag har precis påbörjat uppföljaren Döden den bitterbleka (Bokfabriken),mser fram emot att få lära känna några karaktärer lite djupare. Samtidigt ropar en CrimeTime bok, Spel av Anna Roos. Så mycket böcker men så lite tid. 

Vad läser ni just nu? 
//C Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vit krypta - Mariette Lindstein

De förjagade - Mikael Strömberg

Ärren vi bär - Caroline Engvall